6 uren

 

 

 

 

 

Beste burgemeester Van Quickenborne,

U was wegens ziekte afwezig op de gemeenteraad van 11 maart.

Dat kan allemaal wel zijn, ook een burgemeester mag een keer ziek zijn, dat versta ik, maar dat is geen reden om het punt over de zes uren van Kortrijk tot de volgende gemeenteraad uit te stellen. Ik weet dat de rally uw keppekindje is en dat u die vervuilende en lawaaierige autorace voor zwakzinnigen per se door het centrum van de stad wil jagen. Daar verzetten wij ons tegen en daarover wilden wij u aan de tand voelen. Goed dus dat dit punt naar volgende maand werd verschoven.

Maar het bijzonderste punt op de agenda namelijk het bestuursakkoord over Kortrijk de beste stad van de Vlaanders, waarvan u de aanjager en het gezicht bent werd met de karwats door de gemeenteraad gejaagd. Onze vraag om dit punt naar volgende maand te verplaatsen werd door uw meerderheid verworpen. Dat toont aan waar uw prioriteiten liggen en dat is beneden alle peil.

Dat wij u als burgemeester niet hebben kunnen ondervragen over het bestuursakkoord voor de komende zes jaar is een echte skande.
De oppositie uitlachen is in Kortrijk gewoon doen. Wij pikken dat niet, u zult nog van ons horen.

Dat uw ruggengraatloze waterdragers van Team Burgemeester aangevoerd door schepentje Allijns en van de sossen en de Vlaamsche Nazionalisten dit slaafs laten gebeuren typeert hun blinde verafgoding voor u. Een bende pluimstrijkers, opportunisten, narren en vleiers. Dat is toch godgeklaagd ?

Wij hebben dan ook alle vertrouwen in u verloren en in uw belofte om de oppositie bij het beleid te betrekken. Dat is dramatisch voor onze stad. Het slijmen en lijmen van uw karakterloze coalitiepartners en van de Team Burgemeester verkozenen die totaal geen zin en ook geen talent hebben om politiek bezig te zijn, neemt hallucinante vormen aan en daar heb ik het moeilijk mee.
Ik vraag me bij elke zitting af, wat zitten ze daar toch vier uren lang te doen, ze zitten zich stierlijk te vervelen, op hun tablet te tokkelen of met hun schoonmoeder te chatten. Dat is niet alleen potsierlijk, maar getuigend van schaamteloosheid en cynisch nihilisme. Die lieden doen zich de hele tijd zwaarwichtig voor, maar ze storen de raadszaal met ongepaste geluiden en een stinkende asem. Als ik er ernstig over nadenk, dan moet ik besluiten dat we beter het circus van de Kortrijkse gemeenteraad afschaffen.

Ik ga u dus niet sparen in de zitting van april.
Een gewaarschuwd burgemeester is er drie waard,

Genegen,
David Wemel