Feesten en Schouwspelen

 

 

 

 

 

Peter Lanssens (P.L) zegt : Quickie zit in een diepe depressie sinds de oplawaai van 9 juni. KO geslagen wegens de lafhartigheid, de hatelijkheden en het leedvermaak bij het merendeel van de Kortrijkzanen.

P.L : Vincent, de electorale afgang heeft er heftig ingehakt. Ging je zelf in de fout ?

Q : Zo is dat, vriend Peter, dat kan ik niet verduiken. Zondagavond, bij het vernemen van de catastrofale achteruitgang was ik ontroostbaar. Ik vond steun bij vrouwtje Anouk. Wat een lief vrouwtje heb ik toch. Was zij er niet geweest dan was ik er wellicht zelf niet meer. Hoe is die electorale catastrofe kunnen gebeuren ? Ik beken, ik kan cassant zijn, heb ruige meningen en ik durf de waarheid wel eens geweld aandoen. Ik heb altijd al lovers en haters gehad. Bij de haters spant Kortrijkwatcher Frans Lavaert de kroon. Haten dat die vent mij doet. Ik ben zijn grootste vijand. En waarom ? Wegens mijn leugen over dat schriftelijk voorakkoord van 1 juli 2012, wegens pipigate of wat dan nog ? Die combiplassers waren mijn beste vrienden en ik geef toe dat ik op de hoogte was, bij de derde plasbeurt stond ik erop te kijken, maar we waren allemaal ferm in de wind en maakten er een grapke van. Was dat nu zo erg ? Och kom, ik kan dat allemaal wel relativeren, tenslotte heb ik nog een vet betaalde job in het parlement waarin ik mij zal uitleven in de oppositie. Ik blijf nooit in het negatieve hangen, ben niet rancuneus, ik kan heel snel weer loslaten. Ik wil nu verkwikt en content aan de slag gaan.

P.L : Waarom ben je geen kandidaat-burgemeester meer?

Q. : Kijk beste Peter, ik doe het écht graag, burgemeester van Kortrijk spelen. Een droomjob. Maar ik erken het meesterschap van Ruthie. Zij is vol charme, fotogeniek en met een hoog knuffelgehalte. Daar kan ik niet tegenop. Ik doe met pijn in het hart afstand van de burgemeesterssjerp en ga mij nu volop concentreren op mijn parlementair jobke. Het is in Kortrijk tijd voor mensen met nieuwe ideeën, nieuwe verhalen, nieuwe energie. Ik leverde vroeger al uitzonderlijke staaltjes van rechtschapenheid en bekwaamheid. Dat zal nu niet anders zijn. Mijn toekomstige daden zullen buitengewoon groot zijn en ik zal niet versagen. Ik ga mij omringen met bekwame en toegewijde adviseurs maar ik blijf trouw aan wat Niccolò Machiavelli hierover zegt : “Buiten deze persoonlijke adviseurs moet een heerser (burgemeester) naar niemand willen luisteren, hij moet ten uitvoer brengen wat hij besloten heeft en wilskrachtig aan zijn besluiten vasthouden.”

P.L. : Hoe staat het met de verhouding met Ruthie ?

Q. : Ruthie zal als kopvrouw de richting bepalen. Ze zal zelf met een visie op de proppen moeten komen. Dan zal ik zien hoe zwaar ze weegt. Er wordt vanalles over haar geroddeld, ook over haar minnaar schepentje Wout. Maar ik geloof er niets van, want als het allemaal waar is mag zij het burgemeesterschap op haar buik schrijven.

P.L. : Volstaat parlementslid zijn voor u ?

Q : Ik ga nu oppositie moeten voeren en dat doe ik graag. Financieel boer ik achteruit, maar het blijft genoeg om mijn gezin van voldoende eten en drinken te voorzien en ons villaatje af te betalen. Trouwens, mijn vrouwtje verdient ook een loontje. We houden het schip drijvende.

P.L. : Hebt u nog een wijsheid ?

Q.: Ik volg nauwgezet het advies van Machiavelli om het volk met feesten en schouwspelen bezig te houden. Blijk geven van menselijkheid en vrijgevigheid.