Kortrijk Congé

 

 

 

 


Beste Kortrijkzaan,

Kortrijk Congé begint en dat is traditioneel de periode waarin onze stad een versnelling lager schakelt. Wie op reis vertrekt, wens ik een prettige vakantie toe, maar ook thuisblijvers zullen zich niet vervelen.
Het is misschien ook het ideale moment om de vele vernieuwde plaatsen in onze stad beter te leren kennen. Het ecologische stadspark Vlasakker op Hoog-Kortrijk. Het idyllische historische hart rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De pas geopende Casinotuin voor Boekenhuis Theoria. Allemaal gezellige plekken waar je van de zomer kan genieten.

Ook ik ga er straks even tussenuit. Met mijn neukwillige Wout, un homme du monde, met zijn buitensporige vrijerscapaciteiten en seksuele perversies, trek ik erop uit naar Ibiza, eiland van de liefde en van het genot. Ver weg van de moraalridders van het thuisfront. Na een heel jaar geleefd te hebben met de soberheid van een monnik gaan we er brassen, feesten met nachtelijke zwelgpartijen en op een genadeloze manier de liefde bedrijven, afgewisseld met snorkelen, dobbelen en blackjacken. Oh, ja, zalig ! Des nuits blanches, des amours sans lendemain..

We gaan er de batterijen opladen voor een belangrijke sprint: die naar de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Een sprint met nieuwe ideeën om onze stad en deelgemeenten nog beter te maken. Wil je helpen door mijn affiche, bord of autosticker op te hangen? Stuur me een bericht.
 
Prettig verlof !
 
RUTHIE