Claude

 

 

 

 

 

Beste Kortrijkzanen,

Mag ik mij voorstellen ? Ik ben 57 jaar en woonachtig in Heule. Ik ben een man van vele eigenschappen en petites histoires, vol talenten en passies. Ik heb een lange geschiedenis. Als gedreven ondernemer, muzikant, entertainer, zanger, causeur, vader van twee dochters en een pluszoon, en een toegewijde zorgpartner, heb ik altijd een leven geleid in dienst van anderen. Ik ben een sociaal dier, een mens vol goedheid en van goede wil. Het scheelde niet veel of ik werd pastoor. Maar het liep anders. Samen met mijn echtgenote runde ik Café Den Buro in Heule, een plek waar mensen samenkwamen en verbondenheid voelden. Verbinding is mijn grote dada! Na het zware herseninfarct van mijn vrouw in november 2020 en de uitdagingen van de coronacrisis, bleef ik het café met liefde beheren tot juni 2023, toen ik door de moeilijke combinatie van meerdere activiteiten met pijn in het hart besloot om het café over te laten.

Naast mijn ondernemerschap ben ik een gepassioneerde muzikant en mooiprater. Ik trad jarenlang op als zanger met The Crowd, een Classic Rock Coverband, en sinds 2021 ben ik de zanger van B-FLOYD, een Pink Floyd Tributeband. In 2024 richtte ik mijn eigen band HEAVIER op, waarin ik mijn liefde voor power rock tot leven breng.

Mijn politieke overtuigingen zijn diepgeworteld in mijn persoonlijke ervaringen en mijn sterke sociale betrokkenheid. Diep van binnen voel ik mij een goed mens met het hart op de juiste plaats. Verder ben ik een groot voorstander van meer rechtstreekse democratie en pleit ik voor mobiliteitsplannen die aansluiten bij de realiteit, ondersteund door grondige analyses. Geïnspireerd door mijn eigen afkomst, ik ben van kleine komaf, ben ik van mening dat werkloosheid beperkt moet worden in de tijd, dat er wachttijden moeten zijn voor immigranten en andere bruinmannen die alleen toegang krijgen tot sociale voordelen na een actieve bijdrage, en dat er striktere controles en sancties moeten komen voor sloebers die misbruik maken van het systeem. Tegelijkertijd wil ik langdurig zieken en invaliden nog beter ondersteunen, om te zorgen dat niemand achterblijft.

Ik ben ook een uitgesproken tegenstander van particratie. Ik geloof dat de macht bij de mensen moet liggen en niet bij de partij, en ik pleit daarom voor het afschaffen van de stemplicht ten gunste van stemadvies. Ik vind dat politici constructief moeten zijn, het algemeen belang altijd voorop moeten stellen en integer moeten handelen volgens het principe: “Doe wat je zegt en zeg wat je doet.” Iets wat Quickie mist.

Ik pleit voor samenwerking met àlle partijen, ook met Vlaams Belang. Wie weet geraken we zo aan een meerderheid. Vermeersch is een toffe pee met wie ik het wel zie zitten. Een schepenpostje van cultuur zou mij goed liggen. Met mijn combinatie van levenservaring, passie voor muziek, en een enorm gevoel voor rechtvaardigheid, breng ik een authentieke en krachtige stem naar Gezond Verstand Kortrijk. Ik ben er zeker van verkozen te geraken.
Tot 13 oktober !

Claude Delatter
ex-kroegdrijver
Gezond Verstand