Duiventil

.
.
.
.
.
.
.
.
Gezien de polemiek die in bepaalde media wordt gevoerd zag kandidaat-burgemeester Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) zich genoodzaakt om te reageren in bijgevoegde open brief, gericht aan alle inwoners van Kortrijk en deelgemeenten. De man wordt gespeeld, niet de bal. Het moet opnieuw over de inhoud gaan.

OPEN BRIEF VAN WOUTER VERMEERSCH AAN DE KORTRIJKZANEN

Beste inwoners van Kortrijk en deelgemeenten,

Net zoals bij de verkiezingen van 2018 moet ik vaststellen dat Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester – Open VLD) en journalist Peter Lanssens (HLN) bezig zijn met karaktermoord te plegen op mij en het Vlaams Belang.

Lanssens, was onder meer aanwezig op het plasincident-feest, is een intimus van Van Quickenborne en kan zich bezwaarlijk onafhankelijk journalist noemen. Zo verschenen recent artikelen in Het Laatste Nieuws (en alleen in Het Laatste Nieuws) met misleidende titels en georkestreerde inhoud : “Wat een duiventil, de maskers vallen af”: “Van Quickenborne en Vermeersch in de clinch” (HLN, Peter Lanssens, 10 sept. ’24) “Eigen volk eerst is bij u Eigen ik eerst” geworden (HLN, Peter Lanssens, 11 sept. ’24).

Ik pik dit niet langer! In Kortrijk is, onder leiding van Team Burgemeester – Open VLD en op aansturen van Van Quickenborne, een cultuur ontstaan waarbij verkozenen van het Vlaams Belang vrijuit kunnen worden belaagd en uitgescholden voor het vuil van de straat. In de Kortrijkse gemeenteraad werden door de meerderheid van liberalen, N-VA en socialisten scheldwoorden geroepen als ‘fascisten’, ‘kemels’, ‘smeerlappen’ en ‘arrogante bitch’ aan het adres van verkozenen van Vlaams Belang. In 2023 werd ook waarnemend burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester – Open Vld) op de vingers getikt door de West – Vlaamse gouverneur nadat ze mij uitschold voor ‘sukkelaar’, simpelweg omdat ik mijn werk deed als politieraadslid. Haar partner, schepen Wout Maddens (Team Burgemeester – Open Vld), waagde het zelfs om, in publieke zitting, de snor en bles van Adolf Hitler uit te beelden richting onze fractie.

Wij tolereren dit niet langer! Wij roepen alle politici in Kortrijk op om het, tot aan de verkiezingen en erna, over de inhoud te hebben. Vlaams Belang heeft in Kortrijk een volwaardig programma van ruim 80 pagina’s neergelegd met concrete en haalbare voorstellen om Kortrijk opnieuw leefbaar te maken. Laat ons het daar over hebben. In de komende dagen willen wij zo veel mogelijk inwoners van Kortrijk en al onze deelgemeenten overtuigen om zéker te gaan stemmen om zo, samen met ons, eindelijk verandering te brengen zodat we weer veilig over straat kunnen, ons thuis voelen in eigen buurt én het autopestbeleid een halt kunnen toeroepen!

Met vriendelijke en constructieve groeten,

Wouter Vermeersch,
Kandidaat-Burgemeester Kortrijk