Cap d’Agde

.
.
.
.
.
.
.
.
Diepte-interview met burgemeester Vincent Van Quickenborne, alias Quickie.

Jarretel : Burgemeester, hoe verliep uw zomervakantie ?

Quickie : Schitterend. Een fantastische zomervakantie. Drie weken in Cadzand. Badmintonnen, koken, fietsen, met de kindjes zandkastelen bouwen en krabben vangen en zonder de kindjes tweemaal per dag de liefde bedrijven. Daarna voor het eerst in ons leven ons gewaagd aan de Freikörperkultur, twee weken lang in het naturistenparadijs van Port Nature op Cap d’Agde. Tot nu toe beoefenden wij de praktijk van de blootloperij alleen aan onze eigen zwemkom, tot groot jolijt van onze buurman E.S. Maar Port Nature was toch nog een dimensie meer. Zoveel warmbloedige en bloedmooie blote vrouwen, dat had ik nog nooit gezien, ik kon mijn ogen goed de kost geven, ik wist niet waar eerst gekeken, en ook Anouk had veel bekijks. We liepen er de notoire Kortrijkse tsjeef Stefaan D.C. tegen het lijf, hand in hand gechaperonneerd door een dame die duidelijk de zijne niet was en Frans sprak. We beleefden er de tijd van ons leven, wondermooie dagen vol liefde en passie. Ik hing er zwaar het beest uit en gaf mijn vrijerscapaciteiten de losse teugels. Die naturistische family time heeft me verse energie gegeven, de tegenslagen zijn verteerd. Ik heb de knop omgedraaid en voor mezelf uitgemaakt welke rol in de politiek ik nog wil spelen.

Jarretel :  Aan welke rol denkt u ?

Quickie : Backbencher in de oppositie, tenzij ik toch weer burgemeester word. Ik steek inhoudelijk torenhoog uit boven Ruthie die alleen maar populair is bij de basse classe. Ik heb de middenclasse en de upperclass people aan mijn kant. En de intellectuelen. Ik reken er in stilte op Ruthie in stemmenaantal te kloppen en dan is het spel gespeeld. Ruthie is eerder een oppervlakkige showmadam, interessant om naar te kijken, haar geluk kan niet op als ze de miss Kortrijk kan uithangen. Ik daarentegen heb diepte en inhoud.

Jarretel : Bent u bang van Vlaams Belang ?   

Quickie : Bah nee gij. Die Wouter Vermeersch is een autoritaire zak, zijn wil is wet, een dictator die zijn medestanders met harde hand in toom houdt. Zijn fractie is compleet leeggelopen, weggelopen of buiten gezet, behalve Carmen Ryheul, zijn onafscheidelijke slavin. De pijnlijke geschiedenis met Marcske Cottenier bewijst dat Vermeersch over lijken gaat. Ik moet die kerel niet, zijn groupuscule komt nooit aan de macht in Kortrijk. Nooit.

Jarretel : U was wel een gewond dier, na wat er op uw verjaardagsfeest is gebeurd.

Quickie : Daar is al meer dan genoeg zattemansklap over rondgestrooid, maar ik wil nogmaals herhalen dat die pipi-affaire fel overdreven werd. Mijn persattaché en trouwe luitenant Peter Lanssens, alias Lange Peter, die tot mijn intimi behoort en ook op mijn feestje aanwezig was, was getuige van de feiten, hij heeft op mijn verzoek de hele zaak in het juiste kader geplaatst. In het holst van de nacht wateren tegen een lege politiecombi, is dat nu zo erg ? En daarbij, er zijn geen doden of gewonden gevallen en ik heb me verexcuseert. Case closed.

Jarretel : Voelt u dat uw populariteit taant ?

Quickie : Kijk vriend, in 2018 heb ik op het hoofd van mijn vrouw en drie kindjes gezworen dat ik nooit maar dan ook nooit mijn burgemeesterspost zou verlaten voor een ministerpostje. Maar twee jaar later was het toch zover. Ik kon niet aan de opwellende roeping weerstaan om minister te worden. Ik heb mijn vrouw en kindjes verraden voor een postje waarin ik nooit gelukkig ben geweest. Ook de financiële kant speelde een rol, ik heb een kostelijk villaatje aan de linkeroever van de Leie af te betalen en de inkomsten van Anouk zijn niet om over naar huis te schrijven. Mijn weerbaarheid was duidelijk aangetast. Ik handelde in een stijl van gore alledaagsheid. Mijn kiezers hebben me dat kwalijk genomen. Ik heb me deerlijk mispakt aan de razend populaire Ruthie die haar kans greep om mij naar de laatste plaats op te kieslijst te duwen.

Jarretel : Ze zeggen dat u inhoudelijk ver boven Ruthie uitsteekt.

Quickie : Zo is dat. Ik ben een echte bolleboos en Ruthie is een braaf meiske, maar ze reikt nog niet tot aan mijn enkels. Ze is populair, dat wel, maar dat heeft niets met bekwaamheid en intelligentie te maken. Misschien haal ik meer voorkeurstemmen en word ik toch weer burgemeester. Ik ga niet verzaken aan de sjerp, maar dat weet Ruthie nog niet.

Jarretel : Zou u een schepenpostje aanvaarden onder Ruthie ?

Quickie : Dat in geen geval, ik ben niet zot hé. Onder commando van een vrouw als Ruthie kan ik niet functioneren. Ik word nog liever croupier of metselaar. Ik zal nooit een vrouw boven mij dulden. Nooit.

Jarretel : U gaat nu samen met de onbetrouwbare tsjeven van De Clerck die u twaalf jaar geleden met een schriftelijk voorakkoord van de macht hebt verjaagd ?

Quickie : De katholieke kutlul De Clerck is een middeleeuwer, een onbetrouwbaar en leugenachtig personage en verder heeft hij niets meer te betekenen in de Kortrijkse politiek. Hij blijft steken in rancune en azijnpisserij. Ik span nu samen met Hannelore, een tsjevenvrouw pur et dur met een missie. Zij heeft heel haar politiek verleden bij de tsjeven afgezworen om met mij in zee te steken. Ze lonkt naar het schepenpostje dat ik haar kan bieden. Schepentje van Sociale Werken.

Jarretel : De Clerck wrijft u een integriteitsprobleem aan.

Quickie : Dat weet ik. Wegens pipigate en omdat ik gelogen heb over het schriftelijk politiek voorakkoord van 11 juli 2012. De Clerck is een onbehouwen en weinig verfijnd sujet. Hij moet zwijgen als het over integriteit gaat of is hij de beruchte  corruptiezaak van vier oktober 2005 vergeten ? Clerckie scheidt nog altijd een doordringende geur van samenzwering af. Maar dat is het verleden. Ik kijk naar de toekomst.

Jarretel : Kwatongen strooien allerhande liederlijke verhalen over u rond.

Quickie : Ja, dat hoor ik ook. Er doen de krankzinnigste verhalen over mij en vrouwtje Anouk de ronde. Dat Anouk het echtelijk dak verlaten heeft en er met mijn buurman E.S. van door is en dat ze gespot werden in het casino van Monte Carlo alwaar ze de nouveau-riche uithangen en hun laatste euro’s aan het vergokken waren. En dat ik op het punt sta naar het vreemdelingenlegioen te vertrekken. Dat ons villaatje door de bank is aangeslagen en weldra openbaar te koop wordt gesteld. Denkt u dat het fijn is om deze gekke verhalen te moeten aanhoren ? Het is niet omdat mijn vrouwtje met een rijke vriend op zakenreis naar Zuid-Vrankrijk is, dat er moet geroddeld worden over ontrouw en het echtelijk dak verlaten. We zijn weliswaar een open huwelijk, maar de neukwillige buurman E.S. is wel de allerlaatste keuze van Anouk. Ik heb een fantastisch vrouwtje dat ik aan niemand wil uitlenen, zeker niet aan buurman E.S. wiens exhibitionisme en geraffineerde uitspattingen genoegzaam bekend zijn.

Jarretel : Hoe zit het met uw persoonlijk druggebruik ?

Quickie : Ach, er doen veel geruchten daarover de ronde. Ik ga het niet verduiken. Ik wil eerlijk bekennen dat ik af en toe een lijntje snuif, maar Anouk houdt me strikt aan strenge beperkingen. Zo voel ik me goed, ik voel me goed, ‘k heb de kriebels in mijn bloed.

Jarretel : Hebt u iets bijgeleerd over uzelf ?

Quickie : Na mijn leugen over pipigate en het schriftelijk politiek voorakkoord van 1 juli 2012 ben ik weer recht gekrabbeld. De energie tussen je oren, het geloof in je vrouw en kindjes is allesbepalend. Er waren periodes waarin ik op het punt stond om naar de koord te grijpen omdat ze mij een leugenaar, een verrader en een corrupte paljas noemden. Ik sliep niet meer, had geen fut meer en geraakte compleet impotent. Maar dan draaide ik de knop om. Tijdens ons verblijf in het nudistenparadijs van Cap d’Agde tankte ik nieuwe energie en bracht de tijd door met luierikken, klaverjassen, naar de blote vrouwen gluren en interessante mensen ontmoeten. Ik heb weer zin in het leven. Ik ben gezegend met een knappe vrouw zonder te veel bourgeoisie-trekjes die de huwelijkstrouw hoog in het vaandel voert. Elke avond paradeert zij voor mij in vlees en bloed, zo goed als bloot in volledig transparant jurkje met daaronder een kardinaalsrood zijden slipje en mauve jarretels. Ik heb de koord weer opgeborgen. Hier zit geen geslagen bulldog hoor, Verre van.

Jarretel : Hebt u een motto ?

Quickie : Tegen de echtelijke liefde is geen kruid gewassen.