13 oktober wenkt (2)

 

 

 

 

 

 

Ex-burgemeester Stefaan De Clerck zwijgt Vincent Van Quickenborne dood en steunt alleen de tsjeven van de Team Burgemeester-Stadslijst Kortrijk. De afkeer van De Clerck voor Quickie is ziekelijk.

In een opmerkelijke open brief aan de Kortrijkzanen etaleert Stefaan De Clerck zijn grote afschuw voor de kandidaten van de VLD, inzonderheid voor burgemeester Van Quickenborne en zijn trawanten. Ex-burgemeester Tsjefaan rept met geen woord over Quickie en steunt alleen de tsjeven op de Team Burgemeester-Stadslijst Kortrijk.

Tsjefaan spuwt zijn gal : “Ik stem alleen voor Ruthie en voor mijn tsjeefgenoten op de lijst. Meer speciaal geniet de dociele Hannelore mijn voorkeur alsook mijn zoontje Felix, een fils à papa roddelen kwatongen, die buiten de politiek niets anders om handen heeft. Hij staat op plaats zes, midden de mensen. Een stem voor Felix is een stem voor de eeuwige jeugd. Het hoeft niet meer bewezen te worden dat Quickie geen integer mens is, onbetrouwbaar, ongeloofwaardig en een leugenaar buiten categorie. Zijn grove leugens over het schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 en over het pipigate schandaal bezorgen de man de status van politieke crimineel. Zijn beloften zijn waardeloos. Ik moet die man niet, hij is ontmaskerd en mijn stem zal hij nooit hebben. Nooit. Geruchten gaan dat zijn vrouw er met buurman E.S. vandoor is en dat het voortvluchtig koppel gespot zou zijn aan de roulette van het casino van Monte Carlo. Wat er ook van zij, positieve geruchten over de handel en wandel van de burgemeester zijn nergens te horen. Gaandeweg geraakte de man, die ik een politieke vagebond noem, compleet verstrikt in zijn leugens en uitspattingen en geen mens heeft nog vertrouwen in een personage dat zijn laatste greintje geloofwaardigheid is kwijtgespeeld”.

Politicoloog Nicolas Bouteca, een bescheiden groenlinkse jongen, wokist tot in de kist, denkt er het zijne over : Nicolas : “Tsjefaan De Clerck speelt een gevaarlijk spel. Het kan een dynamiek in gang zetten die niet in het voordeel van de tsjeven speelt. Tsjefaan doet gekke dingen die Team Burgemeester-Stadslijst Kortrijk ten gronde kunnen richten. Zo zou Tsjefaan Quickie innerlijke leegheid, vriendjespolitiek en machiavellisme verwijten en hem aanklagen voor wanbeheer en samenzwering. Tsjefaan De Clerck heeft één groot doel voor ogen : Quickie een loer draaien door de Kortrijkzanen aan te zetten om alleen voor de tsjeven te stemmen en voor ex-tsjeef Ruthie, die ooit op zijn kabinet heeft gewerkt. Met De Clerck heeft Ruthie een dusdanige innige relatie die schepentje Wout zenuwachtig maakt. Men weet maar nooit en op dit gebied heeft Tsjefaan geen al te beste reputatie. Vrienden memoreren hem als iemand die erin geslaagd is een leven lang uit de schijnwerpers te blijven als het over innige en minder innige relaties gaat. Tsjefaan houdt van conceptuele kunst en bezit een geheime charme waar veel vrouwen niet kunnen aan weerstaan. Hij zit vol goede bedoelingen, is tegen de middelmaat en heeft een melancholische jeugd achter de rug. Kortom, geen mens zonder eigenschappen.”

Kandidaat-burgmeester Axel Ronse heeft er ook een meninkje over:
Axel : “Het blijft raar om de Blauwen en de Tsjeven op één lijst te zien staan. Maar er telt maar één ding : de schepenpostjes. Hannelore Vanhoenacker en Pieter Soens winden er geen doekjes om, ze zeggen : ‘we hebben lang genoeg in de oppositie gezeten, we willen eindelijk eens schepentje worden. Van om ’t even wat. En daar hebben we àlles voor over, zelfs om met de machiavellistische en onbetrouwbare Quickie in zee te steken’. De deontologie en integriteit van Quickie stroken niet met de waarden en normen van de Tsjeven, maar dat kan Hannelore en Pieter geen fluit schelen”.

De Clerck zwijgt in alle talen over lijstduwer Quickie en promoot zeker niet alle 41 kandidaten bij Team Burgemeester-Stadslijst Kortrijk. De Clerck spreekt naast Ruthie en Felix verder wel ‘vanuit zijn engagement bij de tsjeven’ zijn steun uit voor – ze komen dan ook grotendeels uit het vroegere tsjevennest – Hannelore Vanhoenacker op plaats 3, Pieter Soens op plaats 8, Sien Vandevelde op plaats 11, Siska Buysschaert op plaats 15, Katelijn Halsberghe op plaats 18, Jeroen Ceuppens op plaats 19, Dalmar Yussuf op plaats 21, Lieselot Declercq op plaats 23, Stefaan Verhamme op plaats 24, Fred Hush op plaats 27, Mieke Blancke op plaats 34, Mia Cattebeke op plaats 38 en Anaïs de Bethune op plaats 40.