Stefaan

Geachte Heer Schepen,

Beste Axel,

Als pendelaar tussen Marke en de Beheerstraat ben ik andermaal uitermate verwonderd over de creativiteit die u aan de dag hebt gelegd bij het regelen van het verkeer in de Beheerstraat.

De gewijzigde verkeerssituatie is momenteel niet logisch, werd niet gecommuniceerd en is andermaal een staaltje van ondoordacht uitvoeren, zoals uw “meesterwerk”: de knip van Bissegem.
Vanuit de Magdalenastraat mag men de Beheerstraat inrijden, maar slechts tot aan de Nolfstraat, want dan wordt het éénrichting en mag je niet meer verder rijden in de Beheerstraat. Vanaf de Bleekerstraat mag je dan weer wel in de Beheerstraat rijden richting Meensepoort. Dat wil dus zeggen dat je het stukje Beheerstraat voor de Rechtbank éénrichting hebt gemaakt.
Je mag ook rijden vanuit de Meensepoort naar de appel, maar slechts tot de Burg. Nolfstraat, waar je dan richting centrum of Burg. Lambrechtlaan moet gaan.
Ik begrijp dat deze verkeerssituatie voorlopig is totdat de oprit vanuit de Magdalenastraat naar de Lambrechtlaan klaar is.
Ondertussen vond u het nodig om een verkeerssituatie te creëren die onduidelijk is en waaraan vele weggebruikers hun wiel aan vegen.
De éénrichting aan de Burg Nolfstraat wordt in beide richtingen compleet genegeerd, tenzij u – zoals de afgelopen twee dagen – politie plaatst (hebbend die mensen geen andere taken) die de weggebruikers op de gewijzigde regeling wijzigen. Vanaf het ogenblik dat ze weg zijn, rijden velen lustig de verboden richting in. Maar u hebt het middel gevonden: na een tolerantieperiode zult u boetes laten geven. Zo triest.
Vele mensen die onze mooie stad komen bezoeken, rijden achter een bus die de verboden richting wel in mogen en verhinderd door de bus nooit tijdig de borden C2 zullen zien en lap: een boete.
U verdient een boete voor uw aanpak, ondoordacht en onlogisch.
Waarom de Beheerstraat geen tweerichting laten totdat de oprit naar de Burg. Lambrechtlaan klaar is en dan met een duidelijke communicatie de mensen er attent op maken dat de verkeerssituatie gewijzigd is.
Nu is er 30 meter Beheerstraat niet bereikbaar tenzij je rond de rechtbank rijdt, via de Lambrechtlaan en de Bleekerstraat. Kafka.
Geachte Heer Schepen, ik twijfel niet aan uw goede bedoelingen maar laat me toe te twijfelen aan uw competentie over verkeerszaken. Maar ik heb begrip: u bent iemand die de fiets genegen is en er alles zou voor doen, maar u vergeet – u hebt geen kinderen vermoed ik en u woont in het centrum, vlak bij uw werk – dat er mensen zijn met een gezin die hun kleine kinderen moeten afzetten aan scholen, jeugdbewegingen enz. en ook boodschappen moeten doen voor 4 of 5 mensen. Daar staat u niet bij stil. U gaat uit van uw idee en de rest kan barsten, wat niet echt socialistisch is, me dunkt. Misschien kunt u tijdens uw verblijf in het parlement eens een ontwerp uitdenken van een fiets voor 4 personen waar men ook nog eens zes zakken aan boodschappen kan vervoeren.

Mr. Weydts, nogmaals: denk voor je iets uitvoert. Je kunt het.

Stefaan De Geeter