Pijnlijk

 

 

 

 

 

Beste Kortrijkzanen,

Het is niet mijn gewoonte om over andere partijen te roddelen. Maar veel mensen vragen me of het verdwijnen van de tsjeven op de lijst van Quickie een impact heeft op de werking van de huidige coalitie. Ik wil hen geruststellen.
Net zoals ik niet geloofde dat Quickie ooit Kortrijk zou inwisselen voor een ministerpostje, geloofde ik niet dat de tsjeven in Kortrijk ooit zouden verdwijnen en opgaan in de lijst van Quickie. Maar de drang van Hannelore Vanhoenacker en Pieter Soens om eindelijk eens aan een schepenpostje te geraken is onweerstaanbar. Daarvoor storten ze hun partij in de vergeetput. De manier waarop Felix De Clerck er bij loopt als vijfde wiel aan de wagen is zielig. De tsjeven bestaan niet meer in Kortrijk. Ik word daar emotioneel van. Pijnlijk.
Met Quick heb ik altijd zeer goed samengewerkt. Ik hou van zijn vastberadenheid en zijn vermakelijke losbandigheid. Maar ik stel me grote vragen over zijn integriteit. De laatste weken voelde ik wel meer en meer vertwijfeling bij Vincent. Ik begrijp dat, want veel Kortrijkzanen associëren hem met leugens, bedrog en verraad. Kortrijkwatcher noemt de man een machiavellist pur sang. En de mening van KW is altijd gebaseerd op feiten. Ik begin hem te geloven.
Angst is zelden een goede raadgever. Noch de angst van de tsjeven voor een implosie, noch de angst van Quickie om de rekening voor zijn vaandelvlucht te krijgen.
De voorbije jaren stonden Quickie en de tsjeven mekaar naar het leven. Nu verklaren ze elkaar de liefde in een positief project. Ik vraag me af of de Kortrijkzanen dat geloven.
Ik vind het doodjammer voor de vele tsjeven-kiezers dat hun partij definitief uit Kortrijk verdwijnt. Geen plaats voor leedvermaak vandaag. Ook voor hen ben ik kandidaat-burgemeester.
Onze partij krijgt veel vertrouwen. We hebben een mooie kieslijst ineen gebokst met allemaal interessante mensen. Schepentje Kelly bekleedt de 2de plaats, na mij als lijsttrekker. Een flinke meid. Nogal frivool, een beetje manziek, maar doodeerlijk. Ze zal een berg stemmen halen en veel Kortrijkzanen gelukkig maken. Inmiddels blijven we het geheim schriftelijk voorakkoord van 11 juli 2012 trouw tot het bittere einde.

Uw kandidaat-burgemeester,

Axel Ronse
Lijsttrekker N-VA Kortrijk